Gevaarlijke boom kappen

Gevaarlijke boom kappen

  • Gevaarlijke (holle) appelboom omzagen Drenthe
  • Gevaarlijke (holle) appelboom omzagen Drenthe

Omschrijving

Gevaarlijke boom kappen – De appelboom in kwestie was al gevaarlijk. Hij was namelijk door ouderdom en ongedierte volledig uitgehold. Door de rare groeirichting moesten we goed nadenken over de te gebruiken techniek. Deze oude boom groeide namelijk erg scheef naar een naastgelegen gebouw. Het stond al op de planning om hem binnenkort weg te halen, maar dat kwam na een winderige dag in een stroomversnelling terecht…

De appelboom viel bijna om

Gevaarlijke boom kappen Drenthe

Door harde wind was het leed namelijk al geschied: de boom was (zelfs zonder blad) scheef gewaaid en dreigde het dak van het naastgelegen gebouw ernstig te beschadigen. De eigenaar liep langs de boom en zag de schutting wat scheef staan, toen ze beter keek zag ze de boom erop hangen…

Kappen/ verwijderen gevaarlijke boom

Logischerwijs werd gelijk de telefoon gepakt en gebeld: de appelboom valt bijna op het dak! Via WhatsApp volgden enkele foto’s.

Binnen een halfuur waren we op locatie en inspecteerden de situatie.  De kettingzaag, trap en een touw werden al snel uit de auto gehaald: de boom moest nu weg.

Boom in twee delen omzagen

Zoals op de foto te zien rustte het compleet scheefgegroeide onderste gedeelte van de boom op de schutting en stond het bovenste gedeelte vrij recht. Als hij nog een beetje wind zou vangen zou hij door de schutting heen op het dak belanden. Het enige dat hem nog tegenhield waren twee palen met bamboe ertussen…

U kent het spreekwoord: een dubbeltje op zijn kant.

De bovenste helft moest er eerst af geleid worden waarna het onderste gedeelte al staand klein gezaagd kon worden. Zo was het plan van aanpak.

Omzagen van de appelboom

Helaas is hier geen foto van gemaakt, maar de kroon had nog een behoorlijke diameter van zo’n 20 meter aan dikke takken. Hierdoor was het zaak om de boom zo goed mogelijk te geleiden in de val om schade te voorkomen.

Met drie man, één zagend op de trap en twee aan het touw, hebben we de kroon feilloos en met grote precisie tussen de schutting en de plant die u op voorgaande foto zag staan heen geleid. Alles stond er nadien uiteraard nog, zonder krasje!

Gevaarlijke, scheve, boom omzagen Drenthe

Ondanks een hoge urgentie en gevaar werd deze gevaarlijke boom omzagen dankzij onze ervaring een klusje van een paar uur. Na het omzagen hebben we de boom klein achtergelaten en de takken verwerkt in de aanwezige houtwal.

100% tevredenheid van beide kanten!

Heeft u ook een scheve of holle boom staan? Of is het zover: moet u nu direct een gevaarlijke boom kappen? Neem dan contact met ons op en laat de klus door (ervarings-) deskundigen uitvoeren!

 

 

© 2019 Arbreours Hoveniers | Tuinonderhoud, tuinaanleg & boomverzorging Drenthe - powered by We'R Media
  • Home
  • Tuinonderhoud
  • Tuinaanleg
  • Boomverzorging
  • Contact