Grote boom omzagen

Grote boom omzagen

  • Grote boom omzagen
  • Grote boom omzagen

Omschrijving

  1. Grote boom omzagen in Emmen. De opdrachtgever heeft Arbreours verzocht een grote vogelkers om te zagen op het perceel. De boom werd ongewenst door grote overlast van de kersen, het blad en de schaduw die de steeds groter wordende boom veroorzaakte.

Aanpak boom omzagen

Deze +/- 21 meter hoge boom stond ingeklemd tussen verscheidene andere planten, maar had een gunstige valrichting. Onze inschatting was dat de boom in de goede richting zou vallen en met 100% zekerheid niet richting het huis zou vallen. Hierbij hielden wij rekening met factoren als ziekte (geen), mogelijke draaiing van de boom, wind en risico op schade aan overige bebossing.

Conclusie: deze boom kon zonder klimmen of een hoogwerker in één keer worden omgezaagd.

Goede inkeping maken voor de kap

Na al vele jaren bomen gekapt te hebben met verschillende zaagtechnieken was dit geen probleem. De boom helde richting een mooie grote Rododendron in de tuin, maar kon door een goede zaagsnede nog iets verder naar binnen worden gestuurd. Hierdoor werd er zelfs geen blaadje van de stuik geraakt. De stob hebben we op heuphoogte laten staan zodat de opdrachtgever in een later stadium (hoefde niet direct) meerdere rooiopties zou hebben.

Hier kunt u meer lezen over (door Husqvarna) aanbevolen stappen voor het probleemloos zagen mocht u zelf een grote boom omzagen.

Na het omzagen van de grote boom

Lieten we het grasveld natuurlijk netjes achter. De boom hebben we klein gemaakt, klaar om te kloven en de kleinere takken en blad hebben we afgevoerd. De opdrachtgever was volledig tevreden en wij dus ook. Een mooie 100% geslaagde klus waarmee we de opdrachtgever dankzij onze ervaring met directe kap veel extra kosten hebben bespaard.

 

Ook een grote boom omzagen bij u? Kijk dan even op onze pagina bomen rooien voor meer informatie over het omzagen van bomen. Of maak direct een afspraak.

© 2019 Arbreours Hoveniers | Tuinonderhoud, tuinaanleg & boomverzorging Drenthe - powered by We'R Media
  • Home
  • Tuinonderhoud
  • Tuinaanleg
  • Boomverzorging
  • Contact