Zieke spar omzagen

Zieke spar omzagen

  • zieke spar omzagen
  • zieke spar omzagen

Omschrijving

Zieke spar omzagen- Voor deze opdrachtgever hebben wij afgelopen weekend een zieke fijnspar verwijderd. De boom was aangetast door de letterzetter en werd er door de droogte van het afgelopen jaar niet mooier op. Om te voorkomen dat deze boom gevaarlijk zou worden en nog langer het uitzicht bedierf hebben we hem middels directe kap verwijderd.

Zieke spar omzagen

Omdat de aardappelen van het land waren gehaald kon de boom een vrije val naar voren maken. Om 15:30h zetten we de zaag voor het eerst in de boom en om 16:15h was de gehele boom van 20 meter hoog opgeruimd. De blokken zijn bij het kloofblok achtergelaten en de takken zijn afgevoerd. De stob wordt in een later stadium met een minikraan uitgegraven en verwijderd.

 

Ongedierte in boom

Wanneer u last heeft van ongedierte dat uw boom aantast is dat erg vervelend. Uw boom krijgt een knauw en verzwakt, in het ergste geval levert de aangetaste boom direct of indirect gevaar op. Kappen is in een later stadium dan ook vaak de enige overgebleven mogelijkheid.

Onze voorkeur gaat echter uit naar het voorkomen hiervan. Wanneer u constateert dat uw boom verandert, bijvoorbeeld wanneer de bast beschadigingen vertoont of wanneer het blad aangevreten is, neem dan vooral contact met ons op een diagnose te stellen. In veel gevallen is bestrijding van ongedierte mogelijk, maar net als bij mensen: hoe eerder u ermee naar de dokter gaat, hoe groter de kans op genezing is!

Ervaring met ongediertebestrijding

In onze loopbaan zijn we tegen letterzetters, zwammen, rupsen, wormen, rot en veel meer dingen die bomen aantasten aangelopen. Wanneer u bijvoorbeeld een mooie eik in de tuin heeft staan, maar de rupsen ‘s avonds in processie over de takken lopen kunnen we u helpen. Ook wanneer het kwaad al is geschied en uw zieke boom op een riskante manier is omgevallen/ nog ergens tegenaan hangt kunt u contact met ons opnemen.

 

 

 

© 2019 Arbreours Hoveniers | Tuinonderhoud, tuinaanleg & boomverzorging Drenthe - powered by We'R Media
  • Home
  • Tuinonderhoud
  • Tuinaanleg
  • Boomverzorging
  • Contact