Boomverzorging

Boomverzorging door Abreours boomverzorgers

Onze boomverzorgers zitten boven in de boom

Wanneer u een boomverzorger zoekt die boomverzorging op maat kan bieden bent u bij Arbreours aan het juiste adres. Of het nu gaat om een zieke boom, een door ongedierte aangetaste boom of een boom die vanwege overlast weg moet: wij hebben ervaring! Ook voor het snoeien en opruimen van (gedeeltelijk) gevallen bomen kunt u bij ons terecht.


Directe kap/ boom vellen

Wij werken al 15 jaar met verschillende grote en kleine kettingzagen en diverse zaagtechnieken. In die tijd hebben wij grote bomen omgezaagd, zieke bomen die bijna omvielen veilig verwerkt, maar ook kleintjes geveld. Door die ervaring weten we precies wat de beste oplossing is in uw situatie om de klus zo netjes, veilig en goedkoop mogelijk te klaren.

Een juiste inschatting maken van een boom, de val richting en omgevingsfactoren is precisiewerk. Wij proberen zoveel mogelijk met beide benen op de grond te blijven staan, maar dat is in letterlijke zin niet altijd mogelijk…

Bomen snoeien/kappen door te klimmen

Wij zijn soepel, jong en hebben geen hoogtevrees. Ook hebben we de nodige expertise in huis om op een veilige manier in een boom te klimmen met materiaal.

Boomverzorging: boom snoeien d.m.v. klimmen

Het afbreken van een boom middels klim vergt veel expertise en daarom zullen wij nooit iemand de boom injagen zonder ervaring. U kunt er van op aan dat de boomverzorger die uw boom gaat snoeien dat bijna elke dag doet. Hoe groot uw boom ook is!

Boomverzorging met een hoogwerker

Vooral wanneer er meerdere bomen gesnoeid moeten worden op hoogte zullen wij adviseren om een hoogwerker te gebruiken. Ook voor het omzagen van zieke/beschadigde bomen is een hoogwerker veelal de makkelijkste, snelste en veiligste oplossing.

De hoogwerker kunt u zelf huren, maar het is ook mogelijk om dit door ons te laten regelen. Dankzij ons netwerk profiteert u direct mee.

Prijs van boomverzorging

Hoeveel het kost om uw boom te verzorgen is afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer we kijken naar het verzorgen van een boom speelt de grootte een rol, maar minstens zo belangrijk zijn de risicofactoren. Ook wat er moet gebeuren na het snoeien of kappen van de boom speelt een rol.

Wat onder meer de afwegingen zijn die van invloed zijn op de prijs van boomverzorging:

  • – Moet de boom alleen gesnoeid worden of (ook) gekapt?
  • – Staan er objecten in de directe omgeving waardoor we takken niet kunnen laten vallen bij snoei en/of directe kap niet mogelijk is?
  • – Houdt u het hout, of voeren wij het (gedeeltelijk) af?
  • – Mag de stob blijven staan (op heup- of grondhoogte) of moet deze verwijderd worden?
  • – Hoe goed is de boom te bereiken met materieel?

Waar u alvast zeker van kunt zijn is dat wij veilig en vakkundig bomen verzorgen, maar ook altijd zullen proberen om uw kosten zo laag mogelijk te houden.


Kapvergunning aanvragen?

Het kan nodig zijn om een kapvergunning aan te vragen, wat hiervoor de regels zijn verschilt per gemeente. In de gemeente Emmen is er bijvoorbeeld geen kapvergunning nodig als een boom niet op de monumentale bomenlijst staat of bij een bijzondere bomenrij hoort. Hoe dik of groot deze ook is. In de gemeente Coevorden mag u tot 30 centimeter diameter op 1,30 meter vrij kappen, voor alles daarboven moet u een vergunning aanvragen. Het verschil in aangrenzende gemeenten is al groot, zoek dus uit hoe het in uw gemeente geregeld is om (vervelende) verrassingen te voorkomen.

Afspraak maken voor boomverzorging?

Vooraf komen we graag even op locatie kijken, maar u mag ook foto’s sturen. Op basis hiervan kan onze boomverzorger een goede inschatting maken van de klus en wij de boomverzorging voor een vaste prijs met u afspreken.


Helpen?

Heeft u een boom die nodig verzorgd moet worden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen en te vragen naar de mogelijkheden.

© 2019 Arbreours Hoveniers | Tuinonderhoud, tuinaanleg & boomverzorging Drenthe - powered by We'R Media
  • Home
  • Tuinonderhoud
  • Tuinaanleg
  • Boomverzorging
  • Contact